Teffisivustot netissä

Sokkotreffit - erilainen tapa käydä treffeillä

Usein kangistuu liikaa omaan sapluunaan ja "aina lankeaa samanlaisiin miehiin tai naisiin". Mitä jos tekisit tällä kertaa poikkeuksen ja heittäytyisit sokkotreffeille. Sokkotreffit voi järjestää kätevästi siten, että kysyy kaverin avuksi ja hän ottaa yhteyttä deittiprofiilisi kautta hänen mielestään sinulle sopivan miehen tai naisen kanssa. Kun itsellä ei ole ennakko-oletuksia tai tietoa toisesta treffit voivat alkaa aivan eri tavalla. Voit kokeilla tehdä deittiprofiilin esimerkiksi E-kontaktiin ja kysy kaverisi apuun valitsemaan sinulle sokkotreffiseuraa.

 

Kokemuksia sokkotreffeistä

Sokkotreffit ovat hitaasti lämpeneville suomalaisille helposti haastava ja vaivaannuttava tilanne, kun taas esimerkiksi Yhdysvalloissa etenkin opiskelijapiireissä sokkotreffejä harrastetaan ilmeisesti enemmänkin. Ehkä me suomalaiset suhtaudumme asiaan liiankin vakavasti. Tärkeää onkin lähteä sokkotreffeille iloisella, avoimella ja vastaanottavaisella mielellä, yksinkertaisesti uteliaana millainen ihminen on vastassa ja mahdollisesti pitämään hauskaa!

 

Sokkotreffeillä käyneillä on varmasti erilaisia kokemuksia täysin laidasta laitaan. On täysiä katastrofeja, mutta myös tapauksia, joissa sokkotreffit ovat johtaneet pitkään parisuhteeseen. Sokkotreffien järjestäjällä taas on jonkinlainen vastuu, sillä ketä tahansa ei välttämättä kannata parittaa. Netin sokkotreffikeskustelujen perusteella voidaankin kiteyttää vinkkilista sokkotreffien järjestämiseen näin:

 

1. Parita ystäviä, joilla on varmasti jotain yhteistä. Ei riitä, että molemmat ovat sinkkuja.

2. Luota intuitioosi, mutta älä puske ja pakota. Mikäli sinulla tulee voimakas intuitio ystävistäsi tai tuttavistasi, jotka eivät ole vielä tavanneet, ehdota heille rohkeasti sokkotreffejä. Mutta jos he eivät lämpene heti, anna asian olla.

3. Ovatko ystäväsi toistensa tyyppisiä? Aivan randomeja ihmisiä ei välttämättä kannata järjestää sokkotreffeille, vaan mieti etukäteen, kuinka heidän kemiat voisivat sopia yhteen. Ei riitä että mies on komea ja nainen on kaunis.

4. Älä odota mitään ja unohda vastuusi. Sinä et ole vastuussa siitä, tuleeko suhteesta mitään. Vaikka sinä ehdottaisit ja järjestäisit treffit, vastuusi loppuu siihen. Aikuiset ihmiset tekevät itse lopulta valintansa ja kantavat seuraukset. Ei siis kannata kantaa pettymystä tai huonoa omaatuntoa siitä, jos sokkotreffeistä tulee fiasko.

Ei sokkotreffejä vaan huolellisella analysoinnilla

Jos sokkotreffit kuulostavat kauhistuttavalta ajatukselta, on mahdollista valita treffikumppani täysin vastakkaisella tavalla. Joillakin deittisivustoilla on käytössä tehokas ja monipuolinen matemaattinen analysointityökalu, joka etsii kaikkein sopivimmat deittiehdokkaat voimassaolevista deittiprofiileista ja ehdottaa niitä sinulle. Vähän kuten Tinderin Match-toiminto, mutta sata kertaa monipuolisemmasta aineistosta tehtynä.

 

Tällaisia analyyseja käyttävät esimerkiksi ulkomaiset treffisivustot Match.fi ja Eliittikumppani. Molempiin kirjautuessa vastataan monipuoliseen kysymysvalikoimaan, jota analysointityökalu käyttää matchien taustalla.

Eliittikumppani

Eliittikumppani on yllättävän suosittu myös Suomessa, eikä ihme, sillä sen käyttämä matching-menetelmä sopivan kumppanin etsimisessä on todella tehokas.

 

 

Sopii sinulle, jos olet:
- iältäsi noin 35-60
- sinkku ja haet vakituista parisuhdetta

 

Match.fi

Match.fi on kansainvälinen sivusto, jolla on miljoonia käyttäjiä ympäri maailman. Sen älykäs matching-toiminto auttaa kumppanin etsimisessä.

 

 

Sopii sinulle, jos olet:
- iältäsi noin 35-45
- sinkku ja haet vakituista parisuhdetta

 

 

Pikadeittien seitsemän minuutin tuttavuus

Yksi moderni tapa harrastaa sokkotreffejä on pikatreffit eli speed dating. Siihen ei tarvita kaveria tai kaverinkaveria järjestämään, vaan riittää, että ilmoitat itsesi pikadeittejä järjestävän Deittisirkuksen tapahtumaan paikkakunnallasi. Deittisirkus järjestää pikatreffejä useimmilla paikkakunnilla ainakin Etelä-Suomessa.

 

Pikadeittien ideana on illan aikana tutustua mahdollisimman moneen tyyppiin. Tapahtumassa tavataan ohjatusti noin 15 henkilöä, joiden kanssa keskustellaan seitsemän minuuttia kerrallaan. Aika kuulostaa lyhyeltä, mutta on kuitenkin riittävä jonkinlaisen kokonaiskuvan luomiseksi henkilöstä ja yhteisistä kemioista. Pikadeittejä järjestetään myös tietyllä teemalla, esimerkiksi kulttuuritreffit, ruokatreffit tms, jolloin voi olettaa, että sokkotreffeille hakeutuneilla on ainakin yksi yhteinen kiinnostuksen kohde.

 

Pikadeiteillekään ei kannata lähteä liian vakavalla mielellä! Ilta voi olla todella hauska, vaikka minkäänlaisia jatkotreffejä siitä ei seuraisi. Pikadeitit myös ovat osoittaneet monille osallistujille, kuinka kiinnostavia keskusteluja ja kohtaamisia voi tulla myös sellaisten ihmisten kanssa, joita ei välttämättä muuten hoksaisi treffailla.

 Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun