Teffisivustot netissä

Treffisivuilta haetaan vertaista kumppania

Treffisivuilta haetaan vertaista kumppania

Treffisivuiltoilta sekä miehet että naiset etsivät enimmäkseen vertaistaan kumppania. Harvoin kurkotellaan esimerkiksi korkeamman koulutustason omaa deittiä.

 

Uusi todella laaja deittitutkimus Michiganin yliopistosta paljastaa treffisivustojen verkostojen toimintaa varsin seikkaperäisesti. Kaksi tutkijaa Elizabeth Bruch ja Mark Newman analysoivat yli 94 000 miehen ja 92 000 naisen deittisovelluksessa tehtyä viestittelyä sekä taustatietoja. Analyysissä kategorisoitiin käyttäjät muun muassa iän ja koulutustason mukaan. Tutkimuksessa oli mukana ainoastaan heterosuhteita etsiviä. Koko aineisto oli peräisin ilmaiselta ja todella suositulta amerikkalaiselta treffisivustolta, jonka nimeä tutkijat eivät paljastaneet.

 

Tutkimuksen mukaan sekä naiset että miehet haeskelivat kumppania pääasiassa omalta hierarkialtaan, kuten saman koulutustason omaavista. Moni kuitenkin silloin tällöin yritti kurkottaa korkeammalle, mutta tällöin menestys oli yleensä kehno. "Alemmalta tasolta" tulleet viestit eivät usein saaneet vastausta ollenkaan. Todella harvoin ihmiset olivat kiinnostuneita itseään alemman tason, eli vähemmän haluttavien ihmisten seurasta.

 

Verkostoanalyysin perusteella naiset olisivat treffisivustoilla kaikkein halutuimmillaan 18-vuotiaina ja miehet sen sijaan 50-vuotiaina. Naiset menettivät markkina-arvonsa tyystin yli 60-vuotiaina, kun taas miehillä oli iän kartuttua edelleen vientiä. Naiset arvostivat miehissä korkeaa koulutusta, miehet taas olivat eniten kiinnostuneita naisista, joilla oli keskitason koulutus. Sekä tätä korkeampi, että matalampi koulutus laski naisen haluttavuutta treffimarkkinoilla.

 

Viestien määrä ei suinkaan jakaudu tasaisesti. Suurin osa sivuston jäsenistä sai muutaman viestin tai ei lainkaan, kun taas hierarkian huipulla olevat muutamat saivat valtavan määrän viestejä.

 

Kokeile 2 viikkoa ilmaiseksi yhtä Suomen suosituimmista treffisivuista:

 

 

Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun